Scheiden wordt makkelijker

Koppels die willen scheiden met onderlinge toestemming, moeten in de toekomst niet meer zelf naar de rechtbank te gaan. De ministerraad heeft een voorontwerp van Justitieminister Koen Geens (CD&V) hierover goedgekeurd. Een echtscheiding met onderlinge toestemming kan in principe snel en eenvoudig gebeuren. Voor ex-partners die al meer dan zes maanden gescheiden leven, kan die procedure zelfs volledig schriftelijk verlopen. Die regeling wordt nu veralgemeend: alle scheidende koppels zullen in onderlinge toestemming via een schriftelijke procedure uit elkaar kunnen gaan. Dat is niet alleen sneller voor het ex-koppel, het betekent ook tijdswinst voor de rechtbank. (bron Jubel-Koen Geens)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s